Menu

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες

Μια ακόμα σχολική χρονιά είναι στο ξεκίνημά της. Μια χρονιά διαφορετική από τις άλλες. Μια χρονιά που ξεκινάει με ανησυχία και καταστάσεις πρωτόγνωρες για όλη την κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και απαιτεί περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων (εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών, τοπικής αυτο­διοίκησης). Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ανασφάλεια και άγχος,  ωστόσο οι  διαφορετικές συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας δεν μειώνουν την επιθυμία όλων να ξαναβρεθούμε. Είμαστε σίγουροι ότι αν προσπαθήσουμε όλοι μαζί με υπομονή και αισιοδοξία όλα θα ξεπεραστούν και σύντομα θα γυρίσουμε στην ζωή και την καθημερινότητα  όπως την ξέραμε πριν την εμφάνιση της πανδημίας.

Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι ο καθιερωμένος αγιασμός θα πραγμα­τοποιηθεί την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 10.00 π.μ,  αρχικά στο προαύλιο και σε ολιγομελές σύνολο εκπαιδευτικών και μαθητών, ενώ στη συνέχεια  ο ιερέας θα κάνει κάνει αγιασμό και στα τμήματα. Οι μαθητές θα αναχωρήσουν στις 11.00 π.μ.

Παρακαλούμε λοιπόν οι μαθητές/τριες να είναι ήδη στις τάξεις τους εγκαίρως. Θα υπάρχει στην είσοδο  του σχολείου εκπαιδευτικός που θα καθοδηγεί τους μαθητές για την τάξη και τον εκπαιδευτικό που θα διδάσκει το ανάλογο τμήμα που θα ανήκει.

Οι γονείς δεν εισέρχονται στο χώρο του Σχολείου. Οι γονείς της Α’ τάξης δηλώνουν στην είσοδο ότι το παιδί τους παρακολουθεί την Α’ τάξη και παραλαμβάνεται από εκπαιδευτικό. Από τις 10.00 και σε όλη την διάρκεια του Αγιασμού οι πόρτες του σχολείου θα παραμείνουν κλειστές για τους γονείς και κηδεμόνες. Οι μαθητές θα αποχωρήσουν στις 11.00

   Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας οι μαθητές έχουν την υποχρέωση να προσέλθουν στο σχολείο με προστατευτική μάσκα.

   Την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου οι μαθητές θα παραλάβουν τα βιβλία τους  και για όλη την πρώτη εβδομάδα η πρωινή προσέλευση θα είναι στις 8.15΄. Η αποχώρηση για τους μαθητές της Πρώτης τάξης στις 11.30΄ και για όλους τους υπόλοιπους μαθητές στις 12.25.

   Από την Πέμπτη  θα λειτουργήσει και το Ολοήμερο τμήμα του σχολείου, συμπεριλαμβανομένης και της Πρωινής ζώνης τουλάχιστον μέχρι τις 15.00΄.

          Τονίζουμε ότι κανένας γονέας ή κηδεμόνας δεν μπορεί να εισέλθει στον χώρο του σχολείου και για κανέναν λόγο εκτός και αν έχει ήδη συνεννοηθεί με τον/την εκπαιδευτικό του τμήματος ή τη διευθύντρια του σχολείου.

          Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών μας ότι μετά την λήξη των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για το Ηράκλειο, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση με τις/ους δασκάλες/ους των τάξεων, για να συζητηθούν όλα αυτά που σας απασχολούν.

Σας βεβαιώνουμε ότι το Σχολείο έχει λάβει τ’ απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας όλων, σύμφωνα με τις επικαι­ροποι­ημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ. Για οποιαδήποτε πληροφορία θα παρα­καλούσαμε να επικοινωνήσετε με το Σχολείο.

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ!!!

Σας περιμένουμε!

Μ’ εκτίμηση και εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων

Η Διευθύντρια

Μαράκη Αγγελική