Τη χοροθεατρική παράσταση "Η φτέρενη κόρη" από την Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές του σχολείου μας, σήμερα Τετάρτη 25-04-2018.

Μια μαγεμένη κοπέλα από πεντάμορφη κατάντησε πουλί, αποδεχόμενη στωικά τη μοίρα της. Παράσταση βασισμένη σε ένα ελληνικό λαϊκό παραμύθι με μεσαιωνικές καταβολές για μικρούς και μεγάλους.

Σκηνοθ.: Δημήτρης Φοινίτσης
Ερμηνεία-χορογρ.: Μ. Κεφαλογιάννη.

Σήμερα Τετάρτη 18-04-2018, η Πέμπτη τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκε τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, για να παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα έχουμε ... θέμα" και να γνωρίσει τα έργα του σουρεαλιστή ζωγράφου Ρενέ Μαγκρίτ. Επίσης ο διευθυντής της Βικελαίας Βιβλιοθήκης μίλησε στα παιδιά για την ιστορία της και τους χάρισε αναμνηστικά τετράδια. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία.

    Ανοιξιάτικος περίπατος στη γειτονιά και επίσκεψη της Στ' τάξης στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου του κ. Κώστα Σχιζάκη με αφορμή την έκθεση έργων Κρητών ζωγράφων. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιεί η Στ': "Οι τέχνες στην εκπαιδευτική διαδικασία...από την Αναγέννηση ως σήμερα!" Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον κ.Σχιζάκη για την τόσο φιλόξενη περιήγηση σε έναν εξαιρετικής αξίας χώρο Τέχνης, που παρεμπιπτόντως, έχουμε την τύχη να βρίσκεται στη γειτονιά μας! (Ε.Μ.)