Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου οι μαθητές της Στ΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Πλανητάριο αποκομίζοντας πολύ ωραίες εντυπώσεις και εμπειρίες.

 

 

 

      Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Νέας Αλικαρνασσού πραγματοποίησε η Α΄ τάξη του σχολείου μας την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017. Τα παιδιά (δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους) με την συνοδεία των δασκάλων τους επισκέφθηκαν το Πάρκο, ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο εκπαιδευτή για τους κανόνες της σωστής οδικής συμπεριφοράς και έλαβαν μέρος σε βιωματικές δραστηριότητες (αναγνώριση σημάτων, σωστή χρήση της διάβασης πεζών, εφαρμογή κανόνων ασφαλείας για τους πεζούς και τους οδηγούς, οδήγηση ποδηλάτων με τα προβλεπόμενα μέσα ασφαλείας κλπ.). Χρήσιμες ήταν επίσης οι πληροφορίες που μας έδωσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που βρέθηκε στο χώρο την ίδια ημέρα. Τους ευχαριστούμε όλους για την αξέχαστη εμπειρία!

Μια βόλτα γνωριμίας με τη γειτονιά του σχολείου μας πραγματοποίησε η Β΄ τάξη στις 19 -10-2017. Τα παιδιά επισκέφτηκαν την οικία του ιστοριοδίφη Στ. Σπανάκη, ο οποίος έδωσε το όνομά του στην οδό που βρίσκεται το σχολείο,  τον κοντινό αρχαιολογικό χώρο όπου συνομίλησαν με τον αρχαιολόγο που πραγματοποιούσε την ανασκαφή, το Ταχυδρομείο, τον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου και το Πνευματικό Κέντρο.

Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου η ΣΤ'  Τάξη του Σχολείου μας παρακολούθησε, στην περιοχή Καράβολα, δράση στο πλαίσιο διαγωνισμού σχετικού με την ανταπόκριση των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ στην παροχή πρώτων βοηθειών σε έκτακτα περιστατικά. Στη δράση συμμετείχαν εθελοντικά δύο μαθητές της ΣΤ΄ τάξης οι οποίοι πρόσφεραν τη βοήθειά τους στα πληρώματα καθ' όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού παριστάνοντας τα θύματα στα διάφορα περιστατικά.