Οι γονείς πάνε... σχολείο!

Ηλεκτρισμό προκάλεσε στη σκέψη των μαθητών της Ε΄ Δημοτικού του σχολείου μας, η επίσκεψη της κας Χατζάκη Χρυσούλας, με την ιδιότητα της καθηγήτριας φυσικής.

Στο πλαίσιο της φιλοξενίας γονιών μαθητών μας καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, η κα Χατζάκη, δημιουργώντας συνθήκες εργαστηρίου, μύησε τα παιδιά στην έννοια και τα φαινόμενα του ?Ηλεκτρισμού?.

Μέσα από μια σειρά πειραμάτων και πειραματισμών με ομαδική δουλειά, ?ηλέκτρισε? την ατμόσφαιρα, συνδέοντας την επιστήμη με την καθημερινή ζωή και τις ?ηλεκτρισμένες? σχέσεις των ανθρώπων.

Ήταν εξαιρετική και την ευχαριστούμε πολύ, όπως και όλους τους γονείς που προηγήθηκαν: Ανδρεαδάκη Αικατερίνη (Πεπτικό Σύστημα), Καγκαουδάκη Εμμανουήλ (Φυσική ? θερμότητα) και Μπιτσάκου Μαρία (Δικαιώματα και Υποχρεώσεις).

Η δράση, ?Οι γονείς πάνε... σχολείο?, συνεχίζεται!

DSC00653 αDSC00651 αDSC00646 αDSC00643 αDSC00644 α

       Στις 24 -02-2017 το σχολείο μας πραγματοποίησε την αποκριάτικη γιορτή του με πλήθος δραστηριοτήτων. Συγκεκριμένα τα παιδιά της Γ΄, Δ΄ και Ε΄ τάξης συμμετείχαν στο "κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού" που διοργάνωσε η Στ΄ τάξη με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού της θεατρικής αγωγής. Οι μαθητές της Α΄ και Β΄τάξης συμμετείχαν σε θεατρικό παιχνίδι με θέμα τις απόκριες που διοργάνωσε η δασκάλα της Παράλληλης Στήριξης, Δήμητρα Χαλεπάκη. Επιπρόσθετα οι παραπάνω τάξεις πήραν μέρος σε παιχνίδι γνώσεων που διοργανώθηκε από τους εκπαιδευτικούς των Α΄ και Β΄ τάξεων.

4123

Την Παρασκευή 23-02-2017 το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Παγκρήτιο Στάδιο, προκειμένου τα παιδιά να γνωρίσουν τους χώρους αλλά και τις εγκαταστάσεις όπου προπονούνται οι αθλητές της πόλης μας και όχι μόνο. Επίσης ήρθαν σε μια πρώτη επαφή με ορισμένα από τα Ολυμπιακά αθλήματα, ενώ συμμετείχαν και σε αθλητικές δραστηριότητες υπό την καθοδήγηση των γυμναστών του σταδίου.

IMG_6071 120170223_101111 1IMG_6082 1

IMG_6065 1