Menu

Μια αλλιώτικη επέτειος…

Η 28η Οκτωβρίου 1940 ήταν η αρχή ενός ένδοξου αγώνα, που αποτέλεσε την πρώτη νίκη του ελεύθερου κόσμου κατά του γερμανοϊταλικού άξονα και των συμμάχων του. Ο αγώνας αυτός συνεχίστηκε με την υπερήφανη στάση και την αντίσταση ενός λαού, που δίδαξε στον κόσμο πώς πολεμά κανείς για την πατρίδα και την ελευθερία του. Όπως λοιπόν κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στο σχολείο μας γιορτάσαμε την τόσο σημαντική αυτή ημέρα, αλλά με διαφορετικό τρόπο από άλλες χρονιές.

Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου σε μία σύντομη τελετή λόγω πανδημίας, το σχολείο μας γιόρτασε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Μακριά από την αίθουσα εκδηλώσεων, που συμβολικά ενώνει μαθητές και εκπαιδευτικούς, παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών έγινε η παράδοση της σημαίας του σχολείου στους δύο σημαιοφόρους και τους παραστάτες για την φετινή σχολική χρονιά, τηρώντας στο μέτρο του δυνατού όλα τα μέτρα προστασίας. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!!

Οι μαθητές της Γ΄τάξης, που είχαν αναλάβει την οργάνωση της σχολικής γιορτής, παρουσίασαν τα ποιήματα που έγραψαν και τις κατασκευές τους, μετά την παράδοση της σημαίας. Ελπίζουμε να τους καμαρώσουμε και σε άλλες εκδηλώσεις στο μέλλον!Οι μαθητές κάθε τάξης πραγματοποίησαν στην αίθουσά τους μελέτη ποιημάτων, εικόνων, κειμένων, τραγουδιών και βίντεο σχετικά με τα γεγονότα της εποχής και εκφράστηκαν εικαστικά, τιμώντας την ιστορική αυτή ημέρα.

Ας ευχηθούμε του χρόνου, να επιτρέψουν οι συνθήκες να πραγματοποιηθεί ο εορτασμός αυτής της επετείου, όπως της αξίζει. Και του χρόνου με υγεία λοιπον!! (Δ.Κ)

Για να δείτε το υλικό που προτάθηκε για την 28η Οκτωβρίου πατήστε εδώ.

Για να δείτε τα ποιήματα που έγραψαν οι μικροί μας μαθητές πατήστε εδώ.