Μια εικόνα, τρία ερωτήματα.

Γιατί οι πόλεμοι;

Γιατί ξεριζώνονται εκατομμύρια άνθρωποι από τις εστίες τους;

Γιατί να "σκοτώνονται οι λαοί για τ' αφέντη το φαΐ;"

Δράση καλλιτεχνικής, πνευματικής δημιουργίας που διοργάνωσε η ΕΕΔΥΕ (Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη) στα σχολεία και υλοποιήθηκε από τους/τις μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης του σχολείου μας. Μπράβο στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς που τα καθοδήγησαν!

 

"Αν θα μπορούσα, τον κόσμο θα άλλαζα!"     

     Πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 13-06-2018, με ιδιαίτερη επιτυχία η γιορτή της Στ΄ τάξης του Σχολείου μας.  Για την ακρίβεια επρόκειτο για ένα παραστασιακό δρώμενο της Στ΄ τάξης, ως αποτέλεσμα της ομαδικής ενασχόλησης των μαθητών/τριών κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Οι Τέχνες στην Εκπαιδευτική διαδικασία …από την Αναγέννηση ως το σήμερα» . Ήταν μια απόδειξη για το τι μπορεί να πετύχει το σχολείο, όταν όλοι οι εκπαιδευτικοί παράγοντες: παιδιά, εκπαιδευτικοί, γονείς και άλλοι φορείς, συνεργάζονται αρμονικά.  Ένα μεγάλο "μπράβο" σε όλους!

 

Αγαπητοί γονείς

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου μας σας ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 15-06-2018,  οι μαθητές/τριες θα παραλάβουν τους τίτλους προόδου και θα αποχωρήσουν με τη συνοδεία των γονέων - κηδεμόνων τους. Η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 9.30. Τα τμήματα του Ολοήμερου δεν θα λειτουργήσουν.

 

Μια ωραία έκπληξη μας επιφύλλαξε σήμερα 12-06-2018, το 39ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου με την επίσκεψή του στο χώρο του σχολείου μας. Εκπαιδευτικοί και μαθητές των δύο σχολείων είχαν την ευκαιρία να παίξουν μουσική, να τραγουδήσουν και να γνωριστούν καλύτερα. Να επισημάνουμε το γεγονός ότι ο Διευθυντής του 39ου σχολείου Κος Παπαδάκης Ανδρέας, υπηρέτησε την προηγούμενη διετία ως Διευθυντής στο σχολείο μας.