Με μεγάλη επιτυχία οργανώθηκε η αποκριάτικη γιορτή του σχολείου μας την Τσικνοπέμπτη, 08-02-2018. Παιχνίδι, κέφι, ευρηματικότητα στις μεταμφιέσεις και το απαραίτητο, σύμφωνα με το έθιμο, τσίκνισμα, δημιούργησαν μια ωραία ατμόσφαιρα που θα θυμόμαστε όλοι για πολύ καιρό. Οι μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης οργάνωσαν με επιτυχία το παιχνίδι του "κρυμμένου θησαυρού", ο Σύλλογος Γονέων φρόντισε για τη μουσική επιμέλεια της γιορτής (τους ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά), ενώ τα παιδιά χόρεψαν το παραδοσιακό γαϊτανάκι επιδεικνύοντας τις εντυπωσιακές αποκριάτικες στολές τους. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους!

Tην Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018, τα παιδιά της Α' τάξης του σχολείου μας  επισκέφτηκαν τον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού , όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης "Φωτόδεντρο ή αλλιώς...POET TREE". Μέσα από αυτό το πρόγραμμα τα παιδιά γνώρισαν βιωματικά και με παιγνιώδη τρόπο την ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη.

 

 

 

 

 

 

Οι μαθητές με βιωματικό τρόπο εξοικειώθηκαν με τα σήματα και τους κανόνες κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων, έχοντας το ρόλο του πεζού, του ποδηλάτη και του τροχονόμου. Επίσης διασώστες του ΕΚΑΒ ενημέρωσαν τα παιδιά για το σημαντικό ρόλο της υπηρεσίας αυτής και για την πρόληψη ατυχημάτων στον δρόμο. “Παρά το τσουχτερό κρύο το απολαύσαμε!!!”, δήλωσαν τα παιδιά και οι δασκάλες τους.

 

Την Παρασκευή 19 -01-2018 είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στο σχολείο μας τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία γύρω από τα μουσικά όργανα, να γίνουν για λίγο "μικροί μαέστροι", να ακούσουν πολλά γνωστά μουσικά κομμάτια αλλά και να χορέψουν στους ρυθμούς της μουσικής. Ευχαριστούμε όλα τα μέλη της φιλαρμονικής για τις ξεχωριστές μουσικές στιγμές που μας χάρισαν.

 

 

 

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ (video)