Menu

Στον μαγικό κόσμο της… Ενέργειας!


Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024 οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν τη μόνιμη Εκπαιδευτική Έκθεση «ΕΝΕΡΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας».

Αρχικά οι μαθητές μας ενημερώθηκαν σε θεωρητικό επίπεδο για τη χρήση των ανανεώσιμων πηγές ενέργειας (άνεμος, ήλιος, βιομάζα, γεωθερμία, νερό)και τα οφέλη της για το περιβάλλον.
Στη συνέχεια, με την καθοδήγηση της υπεύθυνης του προγράμματος, έθεσαν σε λειτουργία διαδραστικά μοντέλα (μινιατούρες) που λειτουργούν με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως ανεμογεννήτρια, φωτοβολταϊκό πάνελ, ατμοηλεκτρικό εργοστάσιο, αυτοκίνητο που κινείται με υδρογόνο κ.ά.
Κατόπιν, ξεναγήθηκαν στον χώρο της έκθεσης, όπου παρακολούθησαν τη λειτουργία μηχανών που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία, σε επαγγελματικούς και οικιακούς χώρους με χρήση μορφών ενέργειας φιλικών προς το περιβάλλον.
Παρακολούθησαν εκπαιδευτικό βίντεο με θέμα την παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Τέλος, είχαν την ευκαιρία να δουν πώς λειτουργεί ένας τρισδιάστατος εκτυπωτής και πήραν ως αναμνηστικό την “κούπα του Πυθαγόρα” που εκτυπώθηκε με ρομποτική εκτύπωση 3D.
Τα παιδιά παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον το πρόγραμμα. Μέσα από την ενεργή συμμετοχή και τον βιωματικό και παιγνιώδη τρόπο μάθησης, συστηματοποίησαν τις γνώσεις που έχουν αποκομίσει από την ενότητα «Ενέργεια» του μαθήματος των Φυσικών. (Φ. Ρ.)