Menu

Ο Βίκτωρας και η Μαρία στο …σχολείο μας!

Την παράσταση του Τάσου Αγγελόπουλου, “Η ιστορία του Βίκτωρα και της Μαρίας _Θέατρο μέσα στην τάξη με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό“, παρακολούθησαν σήμερα 27/11/2023, οι μαθητές/τριες των Δ και Στ τάξεων στο χώρο του σχολείου μας. Δύο ηθοποιοί μπαίνουν μέσα στις σχολικές τάξεις, χρησιμοποιούν απλά θεατρικά μέσα, αλλάζοντας συνεχώς ρόλους και μετατρέπουν τη σχολική 
αίθουσα σε χώρο σκηνικής δράσης. Με βασικούς ήρωες της ιστορίας τον Βίκτωρα και τη Μαρία, αφηγούνται μια ιστορία ενδοσχολικής βίας. 
Αναδεικνύουν τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει ένα τέτοιο γεγονός σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη αλλά και το ρόλο των παρατηρητών απέναντι σε αυτό. Περιεχόμενο και μορφή της παράστασης στοχεύουν στην ενεργή θέαση των μαθητών και μαθητριών και στην εξοικείωσή τους με τους θεατρικούς κώδικες, αφού όλες οι αλλαγές και οι θεατρικές διαδικασίες συμβαίνουν «μπροστά στα μάτια τους».
Ο Θοδωρής και η Αλίκη έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό με σκοπό, όχι μόνο να αναδείξουν το πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού αλλά και να παρακινήσουν τα παιδιά, ώστε αυτά να μιλήσουν και να αξιοποιήσουν τη δυναμική της ομάδας. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν, πρότειναν λύσεις, αλληλεπίδρασαν με τους πρωταγωνιστές, προβληματίστηκαν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τους/τις μαθητές/τριες, τη Διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου μας στην Αλίκη και στον Θοδωρή!