Menu

Η Δ τάξη σε μια ξεχωριστή έκθεση

Μια ξεχωριστή έκθεση στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου επισκέφτηκαν οι μαθητές της Δ τάξης του σχολείου μας, την Πέμπτη 27-4-2023.

Η έκθεση με τίτλο: «Τα κειμήλια από τις Χαμένες Πατρίδες» έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές μας να έρθουν σε επαφή με την νεότερη ιστορία του τόπου μας, να δουν από κοντά τον πλούτο των ιερών κειμηλίων, των αντικειμένων της εποχής και να αντιληφθούν τον τρόπο ζωής των ανθρώπων, που αναγκάστηκαν να γίνουν πρόσφυγες.

Ξεχωριστή εντύπωση έκαναν στα παιδιά ένα νυφικό του 1909, η απεικόνιση ενός σαλονιού και μιας κρεβατοκάμαρας σπιτιού της Μικράς Ασίας, αλλά και μια χούφτα χώμα, που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες, φεύγοντας από τον τόπο τους και το φύλαγαν μέσα στο εικονοστάσι μαζί με τις εικόνες τους!

 Ήταν σημαντικό επίσης, πως κάποια από τα εκθέματα τούς τα έδειχνε και τους εξηγούσε την ιστορία τους μια κυρία από τον σύλλογο Αλατσατιανών, οπότε οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις και να πάρουν λεπτομερείς και κατατοπιστικές απαντήσεις από μια απόγονο προσφύγων, με προσωπικά βιώματα! (Μ.Α.)