Menu

Η Δ τάξη αναζητά …ίχνη στο νερό!

Με σύμμαχό τους τον καιρό, οι μαθητές/ μαθήτριες και οι δασκάλες της Δ τάξης  του σχολείου μας, επισκέφτηκαν την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου το ΚΠΕ Αρχανών, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Ίχνη στο νερό», που συνηγόρησε στην υλοποίηση του εργαστηρίου δεξιοτήτων της Δ΄τάξης με θέμα «το νερό είναι πολύτιμο».

Στόχοι του προγράμματος ήταν οι μαθητές/μαθήτριες να αναγνωρίσουν την αξία του νερού ως φυσικού πόρου και να ευαισθητοποιηθούν ως προς την ανάγκη εξοικονόμησης. Επίσης, να έρθουν σε επαφή με ένα υγροτοπικό οικοσύστημα και να μελετήσουν υδρόβιους οργανισμούς.

 Στον νέο χώρο του ΚΠΕ Αρχανών, τα παιδιά παρακολούθησαν μια πολύ ενδιαφέρουσα προβολή για το νερό και έπειτα έπαιξαν ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που συγχρόνως τα προβλημάτισε και τα ευαισθητοποίησε στο θέμα «σωστή διαχείριση –οικονομία στη χρήση του νερού».

 Στη συνέχεια  επισκέφτηκαν  το φαράγγι της Σπηλιώτισσας στον Άγιο Βασίλειο, όπου  αναζήτησαν ρύπους στο νερό και μελέτησαν υδρόβια μακροασπόνδυλα. Παράλληλα έγινε μελέτη παρόχθιας βλάστησης και ανθρώπινης παρέμβασης στον χώρο.

Το πρόγραμμα αυτό ενθουσίασε τους μαθητές, γιατί εκτός από το    διδακτικό μέρος, τους έφερε σε επαφή με τη Φύση και τις ομορφιές της!

?
?
?