Menu

Το “Σχήμα 7” στο …σχολείο μας!

Μια πολύ ωραία θεατρική παράσταση από το “Σχήμα 7” είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές/τριες του σχολείου μας, την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου. Ο τίτλος του έργου ήταν: “Ο κύκλος και η κούκλα” και πρόκειται για διασκευή της Νικολέτας Δάφνου από τα κείμενα “Ο κύκλος με την κιμωλία” του Μπέρτολτ Μπρέχτ και “Η χαμένη κούκλα” του Αλφόνσο Σάστρε. Πρόκειται για την ιστορία μιας κούκλας που την διεκδικούν δυο κορίτσια, η Ροζίτα και η Πάκα. Η μία θέλει να την έχει ως απόκτημα, η άλλη θέλει να την προσέχει. Η σολομώντεια λύση θα δοθεί για ακόμα μια φορά από έναν παράξενο δικαστή, τον παλιατζή, υπενθυμίζοντας πως πάντοτε περισσεύει μια σταγόνα καλοσύνης ικανή να ξεχειλίσει ολόκληρο τον κόσμο.
Σε ποιόν ανήκουν τελικά τα πράγματα; «Τα πράγματα ανήκουν όχι σε όποιον λάχει, μα σε όποιον τα γνοιάζεται και χαίρεται που τα ‘χει…».

Για μία και πλέον ώρα τα παιδιά παρακολούθησαν την παράσταση (μέσα από ομοιοκαταληκτικές στιχομυθίες, χορό, χρώματα και ζωντανή μουσική) με απόλυτο σεβασμό προς τους ηθοποιούς και τη δουλειά τους και γι αυτό και μόνο τους αξίζει ένα μεγάλο “Μπράβο”! Από κει και πέρα βέβαια τα μηνύματα που μας έδωσε το παραπάνω έργο έχουν να κάνουν με την αξία του να μοιράζεσαι, την έννοια του δικαίου και της ιδιοκτησίας, τη νίκη της αγνής αγάπης κ. α. Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές της παράστασης και τους ευχόμαστε να είναι γεροί και να ξανάρθουν του χρόνου με ένα νέο έργο. (Ν.Μ.)