Menu

Οδηγίες για τηλεκπαίδευση

Αγαπητοί γονείς,

 Όπως ήδη γνωρίζετε, από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020 και για δύο εβδομάδες, αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων όλης της χώρας.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα λειτουργεί εξ αποστάσεως με δύο τρόπους:

  1. την εκπαιδευτική τηλεόραση και
  2. τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση.

   Σας ενημερώνουμε ότι για το διάστημα που θα παραμείνει κλειστό το σχολείο, όλα τα μαθήματα θα γίνονται με σύγχρονη εξ  αποστάσεως εκπαίδευση μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας WEBEX και θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 18-11-2020.

   Στο mail επικοινωνίας που έχετε δηλώσει στο σχολείο θα λάβετε ενημερωτικό mail από τους εκπαιδευτικούς των τάξεων σχετικά με το πρόγραμμα των μαθημάτων αλλά και τους συνδέσμους όλων των ειδικοτήτων του σχολείου, που αφορούν  τις ψηφιακές τάξεις τους.

Αν κάποιος δεν το λάβει μέχρι το βράδυ, ας επικοινωνήσει με τον/την αντίστοιχο/χη εκπαιδευτικό του τμήματος.

   Πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο,  μπορείτε να βρείτε ένα αναλυτικό οδηγό για την πλατφόρμα webex:  https://www.aeaa.gr/UserFiles/files/odigies%20foitites.pdf

Οδηγίες για το μάθημα της πληροφορικής

Χρήσιμες οδηγίες για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση: 

  1. Βοηθάμε τους μαθητές ώστε να έχουν μπροστά τους τα ανάλογα βιβλία, τετράδια κλπ., ανάλογα με το πρόγραμμα των μαθημάτων.
  2. Συνδεόμαστε λίγα  λεπτά νωρίτερα από την ώρα έναρξης του μαθήματος και ρυθμίζουμε εικόνα και ήχο.
  3. Με το ξεκίνημα του μαθήματος, αφήνουμε τους μαθητές μόνους τους (αν γίνεται λόγω ηλικίας) και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα κατάλληλο παιδαγωγικό περιβάλλον (αποφυγή θορύβων, άλλα άτομα στο χώρο κλπ).
  4. Σε περίπτωση αδυναμίας σύνδεσης ή  διακοπής της, ξαναπροσπαθούμε σε λίγα λεπτά.
  5. Αν χρειαστεί να επικοινωνήσουμε με τον/την εκπαιδευτικό του τμήματος ή το σχολείο, χρησιμοποιούμε τα αντίστοιχα mails.
  6. Ειδικά στις μικρές ηλικίες, είναι απαραίτητη η συνέπεια σχετικά με την τήρηση του καθημερινού τους προγράμματος, καθώς και η εδραίωση ρουτίνας μέσα στο σπίτι (τρώμε πρωινό, κάνουμε την εργασία μας, διαβάζουμε την ιστορία που μας έστειλε η δασκάλα, ξεκουραζόμαστε λίγο κ.τ.λ.). Η διαδικασία αυτή δημιουργεί στα παιδιά αίσθημα ασφάλειας.
  7. Οι γονείς χρειάζεται να επιλύουν τις απορίες των μαθητών σχετικά με τη νέα πραγματικότητα και τη χρήση τηλεκπαίδευσης, ώστε τα παιδιά να αισθανθούν άνετα να μοιραστούν με τους ίδιους, τους φόβους και τις ανησυχίες τους.
  8. Προσπαθούμε πρώτα εμείς να το δούμε σαν ένα εργαλείο που θα βοηθήσει τα παιδιά μας, αυτή τη δυσκολή για όλους περιοδο, για να το αντιμετωπίσουν και τα παιδιά αναλόγως.

   Είναι απαραίτητο να ενισχύεται η αυτονομία και η ανεξαρτητοποίηση των παιδιών κατά την παρακολούθηση των μαθημάτων, σε όποιες περιπτώσεις είναι αυτό δυνατό, ώστε οι γονείς να ακολουθούν και εκείνοι το παράλληλο καθημερινό τους πρόγραμμα.

Παρά τις δυσκολίες δεν απογοητευόμαστε, αλλά προσπαθούμε όλοι μαζί για το καλύτερο των παιδιών μας! Καλή δύναμη σε όλους!