Menu

200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

Αγαπητοί γονείς

Η διπλή γιορτή τους ελληνικού έθνους που γιορτάζουμε στις 25 Μαρτίου, εκπέμπει μηνύματα πίστης, υπερηφάνειας ελπίδας και αυτοπεποίθησης. Η μέρα αυτή είναι μια μέρα αγαλλίασης και τιμής για τον ελληνισμό και την χριστιανοσύνη αφού έχει συνδεθεί με τον ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Τα μηνύματα  του 21 παραμένουν  πολύ ηχηρά  και επίκαιρα πάντα, ακόμα δε περισσότερο στις μέρες μας που η πατρίδα μας δυσκολεύεται και παλεύει να νικήσει έναν αόρατο εχθρό που απειλεί καθημερινά τη ζωή όλων μας.

Ας έχουμε σήμερα ως πρότυπο το ήθος, την αποφασιστικότητα και την αλληλεγγύη των αγωνιστών του 21 και ας προσπαθήσουμε να κρατήσουμε μέσα μας τη δύναμη του ΕΜΕΙΣ και όχι του ΕΓΩ , γιατί μόνο ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε ένα καλύτερο αύριο.  Η δύναμη του ΕΜΕΙΣ είναι ανίκητη και καλλιεργείται απ’ όλους εμάς τους δασκάλους αλλά και τους γονείς.  Η δύναμη της παιδείας και της αγωγής είναι αυτή που θα βοηθήσει όλους και περισσότερο τους νέους  να γίνουν πιο δυνατοί, να αποκτήσουν, ιστορική συνείδηση και  αυτοπεποίθηση, ώστε όποτε κι αν χρειαστεί να είναι έτοιμοι  να παλέψουν για την ελευθερία και γενικά για τα δικαιώματά τους.

Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη της επανάστασης και όλοι εμείς έχουμε χρέος να τιμούμε τους ήρωες του 21, να παραδειγματι- ζόμαστε από τον αγώνα τους και να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Φέτος δεν στολίσαμε αίθουσες, δεν απαγγείλαμε ποιήματα , δεν γιορτάσαμε με θεατρικές εκδηλώσεις και παρελάσεις, όμως οι δάσκαλοι μας προσπάθησαν με το ίδιο πάθος και με την ίδια πίστη  να περάσουν (διαδικτυακά) στους μαθητές μας όλα αυτά τα μηνύματα των ηρώων του 21 και να  καλλιεργήσουν το εθνικό τους φρόνημα και ν α τους δώσουν ελπίδα και αισιοδοξία.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ  ΥΓΕΙΑ !!!!

 ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ‘21 ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ .

Η διευθύντρια του σχολείου

Μαράκη Αγγελική