Menu

Μια ιδιαίτερη επίσκεψη!

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 επισκέφτηκε το σχολείο μας ο πρόεδρος του παραρτήματος Ηρακλείου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας κ. Ανδρέας Βαρβεράκης.  Σκοπός της επίσκεψής του ήταν:

α) Nα θέσει προβληματικές καταστάσεις στους μαθητές και να τους οδηγήσει να σκεφτούν τρόπους επίλυσής τους

β) Να αναφερθεί στους μαθηματικούς διαγωνισμούς που αφορούν στο δημοτικό («Μικρός Ευκλείδης», «Καγκουρό» και από του χρόνου «Πυθαγόρας») και στο γυμνάσιο («Επιμενίδης», «Θαλής, «Ευκλείδης» και «Αρχιμήδης») και να παροτρύνει τους μαθητές να συμμετέχουν σ? αυτούς,

γ) Να προβάλλει το έργο της Μαθηματικής Εταιρείας ? παράρτημα Ηρακλείου (δωρεάν μαθήματα μαθηματικών κάθε Σάββατο στο Καπετανάκειο σε μαθητές γυμνασίου που θέλουν να προετοιμαστούν σε μαθηματικούς διαγωνισμούς και σε συνεργασία με το Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης τη διοργάνωση από πέρυσι Θερινού  Σχολείου Μαθηματικών σε παιδιά που αποφοιτούν απ? το δημοτικό και έχουν διακριθεί σε μαθηματικούς διαγωνισμούς).

Πιστεύουμε ότι οι μαθητές (ιδιαίτερα των μεγάλων τάξεων) μπόρεσαν να ?γευτούν? λίγο από τη γοητεία των μαθηματικών και να διαπιστώσουν ότι πέρα και πάνω απ? όλα, τα μαθηματικά αποτελούν ένα πνευματικό γύμνασμα που μπορεί να μας συντροφεύει σε όλη μας τη ζωή.