Menu

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης στο ΠΑΑΠΑΗΚ Ηρακλείου

Στις 3 Δεκεμβρίου οι μαθητές του σχολείου μας επισκέφτηκαν το “Παράρτημα Αποκατάστασης και Αποθεραπείας παιδιών με αναπηρία” (ΠΑΑΠΑΗΚ) και  γιόρτασαν μαζί με τα παιδιά του κέντρου την Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρίες. Βίωσαν πολλά συναισθήματα παρακολουθώντας τις δυνατότητες τους και την ψυχική τους δύναμη, αφού σε όλη τη διάρκεια της γιορτής έπαιξαν θέατρο, τραγούδησαν και μοιράστηκαν μαζί τους τη χαρά τους, τις ανησυχίες και τις δυσκολίες τους. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι όλοι μαζί – τα παιδιά του κέντρου και οι μαθητές μας – έστειλαν σε όλους ένα δυνατό μήνυμα για αποδοχή, αγάπη, σεβασμό και ισότητα.

Η διευθύντρια του σχολείου κα Αγγελική Μαράκη ευχαρίστησε τους διοργανωτές της γιορτής και συμμετέχοντες και είπε τα παρακάτω: ?Η σημερινή μέρα δίνει την ευκαιρία σε Μας τους μεγάλους αλλά και στους μαθητές μας να ευαισθητοποιηθούμε και να εστιάσουμε την προσοχή μας σε ένα τόσο μεγάλο κοινωνικό ζήτημα, “στα παιδιά με αναπηρίες?. Να κατανοήσουμε τις δυνατότητές τους και να αγωνιστούμε για τις ανάγκες και τα  δικαιώματά τους για ισονομία και ισοτιμία σε μια κοινωνία που συνεχώς αλλάζει και αντιμετωπίζει με σκληρότητα, Ρατσισμό και αποκλεισμό τα άτομα αυτά. Εκφράζω τον θαυμασμό μου σε όλα αυτά τα παιδιά που καθημερινά δίνουν τον αγώνα τους  με πείσμα, θέληση και δύναμη ψυχής και συμμετέχουν σε δύσκολες δραστηριότητες αλλά και στην εκπαίδευση, διεκδικώντας τα όνειρά τους.

Τα άτομα αυτά είναι οι πρωταγωνιστές της ζωής

Το μήνυμα της σημερινής ημέρας, είναι ο σεβασμός στη διαφορετικότητα του καθένα από εμάς, την ίση συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι και το θεμελιώδες δικαίωμα στις ίσες ευκαιρίες,

Δεν  είμαστε όλοι ίδιοι, αλλά είμαστε όλοι ίσοι.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΕΜΙΣΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ!!!!?