Menu

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς σας ενημερώνουμε ότι

1.Από την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα του σχολείου μας τηρείται κανονικά και σύντομα θα το έχουν και οι μαθητές μας στα χέρια τους.

2.Καθημερινά όλα τα παιδιά του σχολείου θα σχολάνε στις 13:15, εκτός από τα παιδιά που είναι γραμμένα στο ολοήμερο.

3.Όλα τα παιδιά με ευθύνη των γονιών τους, οφείλουν να προσέρχονται εγκαίρως στο σχολείο.

Ο κουδούνι χτυπάει 8:15.

Παρακαλούνται οι γονείς να αφήνουν τα παιδιά τους στην είσοδο του σχολείου και να αποχωρούν. Εξαίρεση θα υπάρχει μόνο στους γονείς της Α? Δημοτικού μέχρι να προσαρμοστούν.

Θερμή παράκληση σε όλους τους γονείς για την τήρηση του ωραρίου.

Η πόρτα του σχολείου θα κλείνει στις 8:30 και δεν θα επιτρέπεται η είσοδος  πέραν αυτού. Οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε τον κανονισμό του σχολείου ώστε να μην διαταράσσεται η λειτουργία του και κατά συνέπεια να διδάσκονται τα παιδιά μας την πειθαρχία και την υπευθυνότητα.

Οι γονείς επίσης είναι υπεύθυνοι για την παραλαβή των παιδιών τους κατά το σχόλασμα. Σε περίπτωση που θα το παραλαμβάνει κάποιος άλλος πρέπει να το δηλώσουν στον υπεύθυνο  δάσκαλο της τάξης.

4.Κινητά και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και συσκευές laser ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ στο σχολείο.

  1. Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο της εφαρμογής Ευρωπαϊκού Προγράμματος διανομής φρούτων, λαχανικών και γάλακτος, συμμετέχει υποχρεωτικά και το σχολείο μας. Σκοπός του προγράμματος είναι η απόκτηση και η αλλαγή δια­τροφικών συνηθειών. Σχετική ενημέρωση θα λάβετε κατά την έναρξή του.

6.Για το πρόγραμμα «Η ΤΣΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» το οποίο συμμετείχε κατά το προηγούμενο έτος το σχολείο μας, συνεχίζεται και φέτος για δύο Σαββατοκύριακα υποχρεωτικά το μήνα.

«Η δράση υλοποιείται με σεβασμό στις ανάγκες της παιδικής ηλικίας, με γνώμονα την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών της σχολικής ηλικίας (συναισθηματική, κοινωνική και ψυχοκινητική) και με σκοπό να υποστηρίξει ουσιαστικά τον μειωμένο χρόνο δημιουργικής επαφής και επικοινωνίας γονέων ? παιδιών.

Η συγκεκριμένη δράση συμβάλλει σε μια γενικότερη επανεκτίμηση της σημασίας και του ρόλου των εργασιών στο σπίτι σε σχέση με τον ελεύθερο χρόνο των μαθητών και των μαθητριών, εξισορρόπηση ανάμεσα στις εργασίες που υλοποιούνται στο σχολείο και στις κατ? οίκον εργασίες. Σημειώνεται τέλος ότι η πρωτοβουλία αυτή δεν ισοδυναμεί με εγκατάλειψη της μελέτης ή άλλων δημιουργικών εργασιών, τις οποίες οι μαθητές και οι μαθήτριες δύνανται να υλοποιούν κατ? οίκον σε ατομική ή και ομαδική βάση, συνδυάζοντας ενίοτε τη διασκέδαση και το συνεργατικό πνεύμα με τη μάθηση.

Στοχεύει επίσης στο να τονώσει τον γονεϊκό ρόλο και να δώσει ευκαιρία για άλλες δραστηριότητες που φέρνουν ηρεμία και χαμόγελο. Πχ. Το διάβασμα ενός λογοτεχνικού βιβλίου, περιπάτους στη φύση, ψυχαγωγικά παιχνίδια, κουβέντα, παιχνίδι, και χρόνο για ξεκούραση και ξεγνοιασιά»

Οι ημερομηνίες κατά τις οποίες τα παιδιά θα αφήνουν την τσάντα τους στο σχολείο μας είναι οι παρακάτω Παρασκευές:  15/3/19, 5/4/19, 19/4/19, 10/5/19, 24/5/19, 7/6/19.

  1. Παρακαλούνται οι γονείς όταν απουσιάζει το παιδί τους για οποιοδήποτε λόγο να ενημερώνουν το δάσκαλο ή τη δασκάλα του. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε την απουσία των μαθητών μας.
  2. Για τους διαζευγμένους γονείς και τα δικαιώματα του γονέα που δεν ασκεί επιμέλεια το Υπουργείο Παιδείας έχει αναρτήσει έγγραφο στην παρακάτω Φ.7/517/127893/Γ1/13-10-2010. Παρακαλούμε να ενημερωθείτε.

 

 

Από τη διεύθυνση του σχολείου