Την Παρασκευή 21/2/2025 οι μαθητές της Ε΄ τάξης είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης για να πάρουν μέρος σε μια διαδραστική ενημέρωτική δράση σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος “Equality4Crete-Do the rightthing!” και πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο. Η ενημερωτική δράση πραγματοποιηθηκε από τον Δρ. Γεώργιο Α. Νάκο Α/Α’ (ΥΓ) Ψυχολόγο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η περιφέρεια Κρήτης, Αυτοτελές Γραφείο Ισότητας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης , προσκάλεσε για πρώτη φορά τους μικρούς μας μαθητές να εγκαινιάσουν το νέο κύκλο ενημερώσεων στο δικό της χώρο. Τους μαθητές υποδέχτηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Ισότητας, κ. Γεωργία Μηλάκη και η Ειδικός Σύμβουλος, Περιφέρεια Κρήτης κ. Μαρία Βοζικάκη. Χαιρετισμό απηύθυνε και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Ελένη Μαράκη ενώ με τα παιδιά συνομίλησε και ο Περιφεριάρχης Κρήτης κ.Σταύρος Αρναουτάκης, που απάντησε σε ερωτήσεις των μικρών μας ”δημοσιογράφων ” σχετικά με την πορεία, το έργο του και τη λειτουργία της περιφέρειας. Στο τέλος δόθηκαν σαν δώρο στα παιδιά φυλλάδια, κονκάρδες και βιβλία δραστηριοτήτων σχετικά με το θέμα της ασφαλούς διαδικτυακής πλοήγησης .
Τους ευχαριστούμε όλους θερμά για την πρόσκληση και τη ζεστή φιλοξενία!



Το ίδιο απόγευμα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση στους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου απο τον. κ.Νάκο. Η θεματολογία των δύο ενημερωτικών δράσεων αναπτύχθηκε βασιζόμενη σε πραγματικές υποθέσεις που έχει χειριστεί η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφορικά με τα ακόλουθα:
-φαινόμενο διαδικτυακού εξαναγκασμού και εκφοβισμού
-φαινόμενο διαδικτυακής παραπλάνησης μέσα από λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και διαδικτυακών παιχνιδιών
-ψεύτικοι διαδικτυακοί λογαριασμοί
-φαινόμενο προκλήσεων μέσω διαδικτύου
-φαινόμενο εκδικητικής πορνογραφίας και στοχοποίησης θυμάτων στον πραγματικό κόσμο
-εκφοβισμός μέσω διαδικτύου
-διαδικτυακά παιχνίδια και χρόνος παραμονής σε αυτά
-διαδικτυακές απάτες
Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία πέρα από την ενημέρωση, να συνομιλήσουν με τον κ.Νάκο και να λύσουν τις όποιες απορίες σχετικά με τα παραπάνω. Τον ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία! ΔΚ


