Menu

Η Α ΄ ΤΑΞΗ ΣΤΟ Κ.Π.Ε. ΑΡΧΑΝΩΝ

Απ’ το περβόλι έρχομαι, και στην τροφή μας…έλα!

Αυτός είναι ο τίτλος του Προγράμματος που παρακολούθησαν οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης του σχολείου μας στο Κ.Π.Ε Αρχανών, την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου.

Βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές ότι η διατροφή είναι καθοριστικός παράγοντας για την καλή υγεία, αλλά και να γνωρίσουν ότι υπάρχει ένα πλήθος ειδών διατροφής που παράγονται στον τόπο τους και επιλέγοντάς τα στηρίζουν την τοπική οικονομία. Επιπλέον, να ενημερωθούν για τους τρόπους καλλιέργειας των φυτών και το πώς επηρεάζουν τη διατροφή μας. Να εργαστούν σε ομάδες, να παρατηρήσουν, να συγκρίνουν και να αποκτήσουν γνώσεις και καινούριες εμπειρίες. Τέλος, να απολαύσουν την ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος και να κατανοήσουν ότι, αφού η τροφή μας προέρχεται από αυτό, προστατεύοντάς το, στην ουσία προστατεύουμε την τροφή μας και τον εαυτό μας.

Περάσαμε καταπληκτικά αφού μάθαμε, παίξαμε, δημιουργήσαμε. Ευχαριστούμε πολύ τις υπεύθυνες του Προγράμματος Κα Σφακιανάκη Μαρία και Κα Φανιουδάκη Έλενα, για την άρτια οργάνωση και τη φιλοξενία!

Ενημέρωση
Παιχνίδι
Δημιουργία