Menu

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30-03-2020

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

  1.   Σύμφωνα με τη την αρ. πρωτ: 36676/Δ2/24-03-2020 και 40269/Δ2/24-03-2020 εγκυκλίους του Υ.ΠΑΙ.Θ,  οι εγγραφές εκπαιδευτικών, μαθητών και μαθητριών στο ΠΣΔ  συνεχίζονται έως και την Δευτέρα 06-04-2020.
  2.  Αρωγός στην εξ αποστάσεως διδασκαλία θα είναι από σήμερα Δευτέρα η εκπαιδευτική τηλεόραση της ΕΡΤ. Τα εξ αποστάσεως μαθήματα θα προβάλλονται καθημερινά στις 10.00 το πρωί από την ΕΡΤ2, στο γνώριμο περιβάλλον μιας σχολικής αίθουσας. Τα μαθήματα των δύο πρώτων ημερών αφορούν τις μεγαλύτερες τάξεις του Δημοτικού και περιλαμβάνουν διδασκαλία Γλώσσας, Μαθηματικών, Φυσικών Επιστημών και Ιστορίας. Τις επόμενες ημέρες τα μαθήματα θα διευρυνθούν και για τις πρώτες τάξεις του δημοτικού, ενώ θα εμπλουτιστούν και με άλλα διδακτικά αντικείμενα.
    Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των δύο πρώτων ημερών του τηλεοπτικού
    σχολείου της ΕΡΤ2 έχει ως εξής:

Δευτέρα 30 Μαρτίου
1. Επαναληπτικό μάθημα στη Γλώσσα Δ?, Ε? και ΣΤ? τάξης (Εκπαιδευτικός:
Γιώργος Ανδρίκος)
2. Ιστορία Δ? τάξης (Εκπαιδευτικός: Γιώργος Δάβος)
3. Φυσική Ε? τάξης (Εκπαιδευτικός: Ουρανία Γκικοπούλου)
Τρίτη 31 Μαρτίου
1. Μαθηματικά, Γ? & Δ? τάξης (Εκπαιδευτικός: Μίνα Τόδωρη)
2. Μαθηματικά, Δ? & Ε? τάξης (Εκπαιδευτικός: Γιώργος Ανδρίκος)
3. Φυσική Ε? & ΣΤ? τάξης (Εκπαιδευτικός: Κώστας Χωριανόπουλος)

  1. Για όσους γονείς επιθυμούν συμβουλευτική ή ψυχολογική στήριξη για θέματα τα οποία τους απασχολούν ή έχουν προκύψει λόγω του αποκλεισμού στις μέρες του κορωνοϊού, μπορούν να ενημερώνονται από το σχολείο τα τηλέφωνα της ομάδας ΕΔΕΑΥ για την υποστήριξή τους (δείτε τη σχετική ανακοίνωση στο Μενού: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ > ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΔΕΑΥ 29-03-2020).
  2.  Έως ότου λειτουργήσουν (ομαλά) οι επίσημες προγραμματισμένες πλατφόρμες e – class και e -me, στις οποίες τα παιδιά σας θα μπορούν να “μπαίνουν” με τους κωδικούς τους και να βρίσκουν το ψηφιακό υλικό που θα “ανεβάζουν” οι δάσκαλοί/ες τους, οι  εκπαιδευτικοί του σχολείου μας θα σας παρέχουν το υλικό αυτό μέσω mail,  προσωπικών ιστολόγιων ή ακόμη και στις παραπάνω πλατφόρμες (όταν το δίκτυο δεν είναι υπερφορτωμένο) που προτείνει το υπουργείο. Για το ψηφιακό υλικό που έχει παραχθεί από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, θα μπορείτε να ενημερώνεστε  και από το παρόν ιστολόγιο στο Μενού: “ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ>ΜΑΘΗΜΑΤΑ> ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ (που μας ενδιαφέρει).