Menu

«Ψωμί, παιδεία, ελευθερία…» ακόμα και σήμερα!

Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου στην εκδήλωση για την 45η επέτειο εξέγερσης των ηρωικών αγωνιστών του Πολυτεχνείου,  που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, αναβίωσαν μνήμες από τη βραδιά του Πολυτεχνείου, της 17ης Νοεμβρίου .  Η εορταστική εκδήλωση οργανώθηκε και παρουσιάστηκε με τη συμμετοχή των μαθητών της Ε΄ τάξης και την καθοδήγηση των δασκάλων τους, κας Μαραγκάκη Ελευθερίας, κας Κουτεντάκη Μαρίας, καθώς και της μουσικού κας Μητροπούλου Αικατερίνης.

Το μήνυμα της γιορτής, διαχρονικό και επιτακτικό όσο ποτέ άλλοτε, ήταν η αντίσταση του λαού στην κάθε μορφής καταπίεση και η διεκδίκηση της ελευθερίας και της ισότητας. Ο ξεσηκωμός των φοιτητών ενάντια στη χούντα μπορεί να λειτουργήσει στους δύσκολους καιρούς που ζούμε σήμερα ως πρότυπο, ως μάθημα δημοκρατίας και ασυμβίβαστου αγώνα για  τη δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη, το δικαίωμα όλων μας να ζούμε ως ελεύθεροι άνθρωποι.

Σκοπός των συντελεστών ήταν, πέρα από την αναβίωση των γεγονότων, να μας παρακινήσουν να αντιμετωπίσουμε τα σημερινά προβλήματα της καθημερινότητας με δράση κι όχι παθητικότητα.

Ευχαριστούμε τους μικρούς μας μαθητές και τις εκπαιδευτικούς για τις συγκινητικές στιγμές που μας χάρισαν και φώτισαν τις καρδιές μας με το έργο τους. (Κ.Δ.)